Majówka z Lewicą

Obchody Święta Pracy i 18. rocznicy przystąpienia Polski do Unii Europejskiej oraz rodzinny Piknik Europejski na Zdrowiu. Przedstawiciele Lewicy zapraszają do spędzenia majowego długiego weekendu z Lewicą.

„Jak co roku, Lewica świętuje Święto Pracy, święto ludzi pracy. W tym roku w Łodzi obchody odbędą się pod Pomnikiem Czynu Rewolucyjnego w Parku Na Zdrowiu o godzinie 10:30. Zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego miasta. Natomiast będziemy też świętować w województwie, w wielu miastach i miejscowościach” – mówił Grzegorz Majewski, Sekretarz Łódzkiej Rady wojewódzkiej Nowej Lewicy.

Jak poinformował sekretarz Łódzkiej Rady Wojewódzkien Nowej Lewicy obchody Święta Pracy odbędą się także w wielu miejscowościach województwa łódzkiego. Przytoczył przykład Sieradza, Łasku, Zduńskiej Woli, Piotrkowa Trybunalskiego, Tomaszowa Mazowieckiego, Pabianic i Zgierza. Polityk podkreślił, że szerokie obchody 1 Maja to powrót Lewicy do świętowania tej daty po COVID-owej przerwie. Dodał też, że 1 maja to także rocznica przystapienia Polski do Unii Europejskiej, dlatego z okazji 18. rocznicy tego wydarzenia, finałem majówki bedzie organizowany przez Lewicę Piknik Europejski.

„Początek maja to szczególny czas dla lewicy z racji tego jaki wkład miała lewica w przystąpienie Polski do Unii Europejskiej z racji również tego że 9 maja w poniedziałek przypada Dzień Unii Europejskiej będziemy ósmego w niedzielę świętować. Przygotowaliśmy mnóstwo atrakcji dla dzieciaków będzie dmuchany zamek będą darmowe lody będzie wiele konkursów nasi wolontariusze działacze lewicy będą bawić się z dziećmi serdecznie zapraszamy” – stwierdziła Elżbieta Żuraw, Wiceprzewodnicząca Nowej Lewicy w województwie łódzkim.

Piknik ma być zorganizowany w Parku na Zdrowiu, przy dawnym Lunaparku, od godziny 12:00. Poza atrakcjami dla dzieci, będą też ciekawe propozycje dla dorosłych oraz możliwość porozmawiania z samorządowcami, parlamentarzystami i europosłem Robertem Biedroniem.

Piknik Europejski 2022

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!